Το γάλα δεν διαλύεται σωστά ή κάνει σβώλους ή είναι πολύ πηχτό για να περάσει από τη θηλή του μπιμπερό. Τι να κάνω;
Βρεφικό Γάλα σε σκόνη – Προετοιμασία & Κατανάλωση γάλακτος
- Χρησιμοποιούμε μπιμπερό με αρκετό χώρο (~300ml) στο μπουκάλι για ανάδευση και ανασύσταση. Ένα πολύ μικρό μπιμπερό (π.χ. μπιμπερό 250 ml σε συνδυασμό με 230ml νερό) δεν αρκεί καθώς το νερό αυξάνει τον όγκο του τελικού προϊόντος και δεν αναδεύεται σωστά.
- Ρυθμίζουμε τη θηλή του μπουκαλιού στη μεγαλύτερη ροή.
- Κάνουμε την ανασύσταση με νερό χλιαρό (35-37 βαθμούς) και όχι καυτό ή πολύ ζεστό. Η υψηλή θερμοκρασία του νερού οδηγεί σίγουρα σε σβόλιασμα (ενώ καταστρέφει και τα συστατικά).
- Εναλλακτικά η ανασύσταση μπορεί να γίνει σε δύο στάδια: Αρχικά βάζουμε τη μισή ποσότητα σκόνης (αλλά ολόκληρη ποσότητα νερού) και αφού διαλυθεί η αρχική ποσότητα προσθέτουμε και την υπόλοιπη. Σημαντικό εδώ να μην μπερδευτούμε στο πόσες μεζούρες πρέπει να έχει το τελικό προϊόν.
- Αν δοκιμαστούν τα παραπάνω και συνεχίζει το πρόβλημα επιλέγουμε μία θηλή μεγαλύτερο νούμερο ώστε να αυξήσουμε περαιτέρω τη ροή.
- Χρησιμοποιούμε μόνο τη μεζούρα που υπάρχει μέσα στο κουτί.
- Επιβεβαιώνουμε ότι το κουτί έχει ανοιχτεί εντός 3 εβδομάδων και όχι αργότερα.
Γίνε τώρα μέλος και μάθε ό,τι χρειάζεσαι για την εγκυμοσύνη και την ανάπτυξη του μωρού σου.
Μήπως δεν βρήκες αυτό που ψάχνεις;
Δοκίμασε τη νέα μας μηχανή αναζήτησης. Έχουμε πάντα κάτι για σένα.