Ποιο είναι το δικό σου στυλ ταΐσματος;

Ποιο είναι το δικό σου στυλ ταΐσματος;

Άρθρο
7 λεπτά

Ο τρόπος με τον οποίο προσφέρεις φαγητό στο μωρό σου είναι, αν μη τι άλλο, εξίσου σημαντικός με το τι βάζει στο στόμα του. Φαντάσου τον εαυτό σου στα παρακάτω σενάρια, που μπορεί να σου μοιάζουν οικεία, και διάλεξε την απάντηση που σε αντιπροσωπεύει καλύτερα μια τυπική ημέρα. Σημείωσε τις απαντήσεις σου και μετά διάβασε τα αποτελέσματα που αποκαλύπτουν την προσέγγιση που ακολουθείς ως προς το τάισμα—μπορεί να εκπλαγείς από τα αποτελέσματα!

Σκηνή 1: Κάθεστε με το μωρό στο τραπέζι για το μεσημεριανό σας. Το μωρό τρώει μια μικρότερη μερίδα από το γεύμα σας, κομμένη σε μπουκίτσες. Τρώει γρήγορα και σου δείχνει πως θέλει κι άλλο. Εσύ…

 

Ξαναγεμίζεις το μπολ του μέχρι επάνω και επιμένεις να το αδειάσει πριν πάει να παίξει.

  1. Του λες ότι δεν έχει άλλο φαγητό και θα πρέπει να περιμένει μέχρι το βραδινό.
  2. Του βάζεις άλλη μία μερίδα μαζί με μερικά μπισκότα ή κέικ.
  3. Του βάζεις λίγο φαγητό ακόμη στο μπολ και βλέπεις τι θα συμβεί. Αν το φάει και θέλει κι άλλο, του βάζεις λίγο ακόμη. Αν δείχνει να μην το νοιάζει πια, σέβεσαι το γεγονός ότι τελείωσε το φαγητό του.
     

Σκηνή 2: Κάθεστε γύρω από το τραπέζι· το μωρό τρώει δυο μπουκιές φαγητό και μετά σπρώχνει μακριά το πιάτο, δείχνοντας πως δεν θέλει άλλο. Το ρωτάς αν θέλει να φάει άλλο, αλλά εκείνο σου γνέφει αρνητικά. Εσύ…

  1. Ταΐζεις το μωρό, χρησιμοποιώντας ό,τι τέχνασμα μπορείς να σκεφτείς. Ακόμη κι αν πάρει πολλή ώρα, αξίζει προκειμένου να βεβαιωθείς ότι θα φάει.
  2. Παίρνεις το πιάτο του, αλλά λες πως δεν έχει γλυκό ή άλλο φαγητό μέχρι το πρωινό.
  3. Παίρνεις το πιάτο και το αντικαθιστάς με ένα μπολ γλυκερών τροφών που ξέρεις πως του αρέσουν. Τουλάχιστον δεν θα μείνει νηστικό!
  4. Παίρνεις το πιάτο του και το αφήνεις να σηκωθεί από το τραπέζι εάν έχει τελειώσει.
     

Σκηνή 3: Είναι σαββατοκύριακο, ώρα για πρωινό, και κάθεστε όλοι μαζί στο τραπέζι με διάφορα υγιεινά φαγητά μπροστά σας. Επιλέγει το αγαπημένο του (βρώμη με μπανάνα), αλλά αντί να το φάει, αποφασίζει ότι έχει πιο πολλή πλάκα να το πασαλείψει στο πρόσωπό του ή να το πετάξει στο πάτωμα. Παρότι του λες με σταθερή φωνή και επανειλημμένα «όχι», το μωρό συνεχίζει να παίζει και το βλέπει σαν παιχνίδι. Εσύ…

  1. Παίρνεις το μπολ από μπροστά του και το ταΐζεις εσύ. Μπορεί να γίνει μάχη, αλλά δεν πρόκειται να το αφήσεις να σηκωθεί από το τραπέζι αν δεν φάει όσο θεωρείς εσύ πως πρέπει.
  2. Παίρνεις το μπολ με τη βρώμη, αλλά όταν πάει να πάρει ένα φρούτο, του λες πως δεν μπορεί να φάει αν δεν αδειάσει το μπολ με τα δημητριακά του.
  3. Παίρνεις το μπολ με τη βρώμη, πηγαίνεις στην κουζίνα και του φτιάχνεις το αγαπημένο του πρωινό με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και λιπαρά.
  4. Το να πετάμε κάτω το φαγητό δείχνει πως το γεύμα έχει τελειώσει. Παίρνεις το μπολ και το αφήνεις να σηκωθεί από το τραπέζι. 

Σκηνή 4:  Είναι τα πρώτα γενέθλια του μωρού σου και έφτιαξες μια τούρτα γενεθλίων για την οικογένεια. Το μωρό σου πάει να βουτήξει τα δάχτυλά του στην τούρτα. Εσύ…

  1. Απομακρύνεις την τούρτα από το οπτικό του πεδίο και το πιέζεις να φάει όλα τα λαχανικά του αντί για τούρτα
  2. Απομακρύνεις την τούρτα από το οπτικό του πεδίο—δεν επιτρέπεται να φάει μπισκότα ή γλυκά και το ξέρει. Οι κανόνες είναι διαφορετικοί για τους μεγάλους!
  3. Το αφήνεις να φάει ένα κομμάτι τούρτα και αν ζητήσει δεύτερο, μπορεί να φάει και δεύτερο. Λίγη ζάχαρη είναι μόνο—τι κακό μπορεί να κάνει; 
  4. Του επιτρέπεις να πειραματιστεί και να γευτεί ένα μικρό κομμάτι τούρτα μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια. Εάν συνεχίσει να πεινάει μετά, του προσφέρεις φρούτα ή στικ λαχανικών.

Σκηνή 5: Για βραδινό, βγάζεις δύο υγιεινά φαγητά που ξέρεις ήδη πως αρέσουν στο μωρό σου, και δύο νέα πράγματα που δεν έχει ξαναδοκιμάσει. Τρώει μόνο τα δύο φαγητά που ξέρει. Εσύ…

  1. Δεν το αφήνεις να σηκωθεί από το τραπέζι αν δεν φάει τουλάχιστον δύο μπουκιές από τα νέα φαγητά.
  2. Απομακρύνεις τα γνωστά φαγητά και την επόμενη φορά προσφέρεις μόνο τα νέα φαγητά.
  3. Σημειώνεις στο μυαλό σου να μην προσφέρεις τα φαγητά που δεν δοκίμασε ξανά και επιμένεις σε αυτά που ξέρεις πως θα φάει.
  4. Το αφήνεις να τελειώσει το γεύμα του χωρίς να φάει τα νέα φαγητά, αλλά τα προσφέρεις ξανά την επόμενη εβδομάδα.

Αποκάλυψε το δικό σου στυλ ταΐσματος παρακάτω

Περισσότερα α)

Το στυλ ταΐσματος που εφαρμόζεις είναι… ΠΙΕΣΤΙΚΟ

Όταν το μωρό σου σού δείχνει πως χόρτασε, επιλέγεις να το αγνοήσεις ή πιστεύεις πως ξέρεις εσύ καλύτερα από αυτό πότε πεινάει και πότε χόρτασε. Για εσένα, είναι σημαντικό το μωρό σου να τρώει την ποσότητα φαγητού που θεωρείς πως είναι καλύτερο για εκείνο. Το να αδειάσει εντελώς το πιάτο ή το μπολ του δείχνει πως το γεύμα στέφθηκε με επιτυχία.

Οι κίνδυνοι του να είσαι ΠΙΕΣΤΙΚΗ: Πιέζοντας το μωρό σου να φάει περισσότερο φαγητό από ό,τι θέλει μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη και στην εξέλιξή του και να οδηγήσει σε ανθυγιεινή αύξηση βάρους. Αναγκάζοντάς το να τελειώσει το φαγητό του ή να φάει «άλλη μία μπουκιά», μπορεί να ενθαρρύνεις την υπερβολική κατανάλωση φαγητού. Αυτό το στυλ μπορεί επίσης να κάνει το μωρό σου να δείχνει περιορισμένο ενδιαφέρον για το φαγητό, να γκρινιάζει περισσότερο για το φαγητό και να οδηγήσει σε μη υγιή στάση απέναντι στο φαγητό όταν μεγαλώσει. Αν το μωρό σου δεν φάει αρκετά σε ένα γεύμα ή μια ολόκληρη ημέρα, προσπάθησε να μην ανησυχήσεις. Σεβάσου την αίσθηση πείνας και κορεσμού του μωρού σου και να ξέρεις πως κατά πάσα πιθανότητα θα το αναπληρώσει στο επόμενό του γεύμα ή την επόμενη μέρα.

Διάβασε Τα πρέπει και τα δεν πρέπει στο τάισμα με βάση τη διάθεση του μωρού για χρήσιμες συμβουλές σχετικά με τις καλές πρακτικές σίτισης για εσένα και το μικρό σου.

Περισσότερα β)

Το στυλ ταΐσματος που εφαρμόζεις είναι… ΥΠΕΡΜΕΤΡΑ ΑΥΣΤΗΡΟ

Τείνεις να αρνείσαι να του δώσεις φαγητό προσφέροντας πολύ μικρές μερίδες και μην επιτρέποντας στο μωρό σου να τρώει περισσότερο, ακόμη κι όταν δείχνει ότι ακόμη πεινάει.

Οι κίνδυνοι του να είσαι ΥΠΕΡΜΕΤΡΑ ΑΥΣΤΗΡΗ: Αυτό το περιοριστικό στυλ ταΐσματος μπορεί να οδηγήσει σε μη υγιή ανάπτυξη. Εναλλακτικά, μπορεί να οδηγήσει σε «επανάσταση» με το παιδί σου να το ρίχνει στο φαγητό τρώγοντας, μεταξύ άλλων, σνακ με πολλές θερμίδες. Μωρά των οποίων οι γονείς είναι υπερβολικά χειριστικοί ως προς το φαγητό μπορεί να μην μάθουν να αναγνωρίζουν πότε πεινάνε και πότε έχουν χορτάσει με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να ρυθμίσουν μόνα τους την πρόσληψη τροφής. Όταν σέβεσαι τα σημάδια πείνας που σου δείχνει το μωρό σου, είναι πιθανότερο να αποκτήσει πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες όταν μεγαλώσει. Παρατήρησε αν το μωρό σου κάνει καμία ιδιαίτερη χειρονομία για να σου δείξει πως πεινάει και ενθάρρυνέ το να εκφράζει το πώς νιώθει.

Διάβασε Τα πρέπει και τα δεν πρέπει στο τάισμα με βάση τη διάθεση του μωρού για χρήσιμες συμβουλές σχετικά με τις καλές πρακτικές σίτισης για εσένα και το μικρό σου.

Περισσότερα γ)

Το στυλ ταΐσματος που εφαρμόζεις είναι… ΕΠΙΕΙΚΕΣ

Ό,τι θέλει το μωρό σου, αυτό παίρνει. Δεν έχει σημασία αν το φαγητό έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι, λιπαρά ή «κενές θερμίδες» που χορταίνουν, του κάνεις πάντα το χατίρι. Τείνεις να προσφέρεις τα αγαπημένα του φαγητά επειδή ξέρεις πως θα τα φάει χωρίς να γκρινιάξει.

Οι κίνδυνοι του να είσαι ΕΠΙΕΙΚΗΣ: Εφαρμόζοντας αυτό το στυλ ταΐσματος μπορεί να έχεις ένα χαμογελαστό μωρό τώρα, αλλά δεν είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία του μωρού σου μακροπρόθεσμα. Στα μωρά των οποίων οι γονείς είναι υπερβολικά επιεικείς παρατηρείται αποδεδειγμένα ανθυγιεινή αύξηση βάρους, γκρίνια για το φαγητό, ή άλλες ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες όταν είναι παιδιά. Είναι επίσης πολύ πιθανόν να μην παίρνουν τα απαραίτητα για την ανάπτυξη και την εξέλιξή τους θρεπτικά συστατικά. Απέφευγε να του προσφέρεις μόνο τα αγαπημένα του σε κάθε γεύμα ή σνακ.

Διάβασε Τα πρέπει και τα δεν πρέπει στο τάισμα με βάση τη διάθεση του μωρού για χρήσιμες συμβουλές σχετικά με τις καλές πρακτικές σίτισης για εσένα και το μικρό σου.

Περισσότερα δ)

Το στυλ ταΐσματος που εφαρμόζεις… ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ

Συγχαρητήρια που ανταποκρίνεσαι καταλλήλως στα σημάδια πείνας και κορεσμού του μωρού σου! Η καθόλου συναισθηματική ισορροπία ευγενικής καθοδήγησης και ενθάρρυνσης που επιδεικνύεις θα βοηθήσει το μωρό σου να αναπτύξει υγιεινές διατροφικές συνήθειες που θα διαρκέσουν για πολλά χρόνια.

Τα οφέλη του να ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΣΑΙ: Προσφέροντας ποικιλία υγιεινών τροφών στα γεύματα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που ξέρεις πως απολαμβάνει το μικρό σου, και αφήνοντάς το να αποφασίσει τι θα φάει (χωρίς πίεση), το ενθαρρύνεις να υιοθετήσει θετική στάση απέναντι στο φαγητό. Όταν σέβεσαι τα σημάδια πείνας και κορεσμού που σου δείχνει το μωρό σου, είναι πιθανότερο να αποκτήσει πιο υγιεινές συνήθειες και έχει μια υγιή ανάπτυξη στην παιδική ηλικία και στη μετέπειτα ζωή του.

Πηγές

Black MM, Aboud FE. Responsive feeding is embedded in a theoretical framework of responsive parenting. J Nutr 2011, 141(3): 490-4.

Dattilo AM Programming long-term health: Effect of parent feeding approaches on long-term diet and eating patterns. In: Early nutrition and long-term health, mechanisms, consequences and opportunities. Ed., Saavedra and Dattilo, Elsevier, 2017: 471-95.

Thompson AL, Adair LS, Bentley ME. Pressuring and restrictive feeding styles influence infant feeding and size among a low-income African-American sample. Obesity (Silver Spring) 2013, 21(3):562-71.

Τελευταία αναθεώρηση: Μάρτιος 2018

 

Σχετικά άρθρα

View details 14 τρόποι να μάθεις στο παιδί σου να τρέφεται σωστά
Άρθρο
14 τρόποι να μάθεις στο παιδί σου να τρέφεται σωστά

14 τρόποι να μάθεις στο παιδί σου να τρέφεται σωστά

Καθώς μεγαλώνει, το παιδί σου μπορεί να συνεχίσει να διατηρεί τις διατροφικές συνήθειες που υιοθετεί τώρα.

12 λεπτά ανάγνωση

View details Η υγιεινή διατροφή ξεκινά από εσένα
Άρθρο
Η υγιεινή διατροφή ξεκινά από εσένα

Η υγιεινή διατροφή ξεκινά από εσένα

Το ήξερες; Είσαι το πρότυπο του μωρού σου—ό,τι τρως και ό,τι πίνεις εσύ επηρεάζουν τις επιλογές που θα κάνει κι εκείνο.

3 λεπτά ανάγνωση

View details Η επιλογή των τροφών για το μωρό σου
Άρθρο
Η επιλογή των τροφών για το μωρό σου

Η επιλογή των τροφών για το μωρό σου

Το ήξερες; Σε πολλές χώρες, οι προσυσκευασμένες βρεφικές τροφές πρέπει να τηρούν αυστηρά πρότυπα ασφάλειας.

2 λεπτά ανάγνωση

View details Οδηγός 5 βημάτων για οικολογικά ψώνια
Άρθρο
Οδηγός 5 βημάτων για οικολογικά ψώνια

Οδηγός 5 βημάτων για οικολογικά ψώνια

Φέρνοντας ένα παιδί στον κόσμο, οι νέοι γονείς μπορεί να αρχίσουν να σκέφτονται για το μέλλον του πλανήτη και πώς μπορούν να ελαττώσουν τον περιβαλλοντικό τους αντίκτυπο για τις επόμενες γενιές.

4 λεπτά ανάγνωση

View details Βοηθώντας το μικρούλι σου να αγαπήσει την καλή διατροφή—για μια ζωή!
Άρθρο
Βοηθώντας το μικρούλι σου να αγαπήσει την καλή διατροφή—για μια ζωή!

Βοηθώντας το μικρούλι σου να αγαπήσει την καλή διατροφή—για μια ζωή!

Ίσως μία από τις σημαντικότερες δουλειές ως γονιός είναι να δίνεις το καλό παράδειγμα στο μωρό σου, ιδίως όσον αφορά την υγιεινή διατροφή.

4 λεπτά ανάγνωση

View details Τα οικογενειακά γεύματα είναι σημαντικά
Άρθρο
Τα οικογενειακά γεύματα είναι σημαντικά

Τα οικογενειακά γεύματα είναι σημαντικά

Το ήξερες; O πιο αποτελεσματικός τρόπος για να πείσεις το μικρό σου να δοκιμάσει νέα φαγητά είναι να θέτεις εσύ η ίδια το καλό παράδειγμα

3 λεπτά ανάγνωση

View details Τα οικογενειακά γεύματα βοηθούν το παιδί να αποκτήσει υγιεινές διατροφικές
Άρθρο
Τα οικογενειακά γεύματα βοηθούν το παιδί να αποκτήσει υγιεινές διατροφικές

Τα οικογενειακά γεύματα βοηθούν το παιδί να αποκτήσει υγιεινές διατροφικές

Το ήξερες; Έρευνες έχουν δείξει ότι όσο πιο συχνά οι οικογένειες τρώνε τα γεύματά τους μαζί, τόσο πιο πιθανό είναι τα παιδιά να ακολουθήσουν μια υγιεινή διατροφή και να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος

2 λεπτά ανάγνωση

View details Η σημασία των οικογενειακών γευμάτων και του να αφήνεις το μωρό να σε οδηγήσει
Άρθρο
Η σημασία των οικογενειακών γευμάτων και του να αφήνεις το μωρό σου να σου δείχνει τον δρόμο

Η σημασία των οικογενειακών γευμάτων και του να αφήνεις το μωρό να σε οδηγήσει

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα οικογενειακά γεύματα —ανεξάρτητα από το μέγεθος της οικογένειας— προσφέρουν και άλλα οφέλη στο μωρό πέρα από τη χαρά του να τρώτε μαζί.

5 λεπτά ανάγνωση

View details Μωρό & Εντερικές Ενοχλήσεις: Τι να κάνεις
Άρθρο
Μωρό & Εντερικές Ενοχλήσεις: Τι να κάνεις

Μωρό & Εντερικές Ενοχλήσεις: Τι να κάνεις

Τα κόπρανα του μωρού σου είναι ξαφνικά διαφορετικά, αλλά μην ανησυχείς. Μάθε εδώ ό,τι χρειάζεσαι για να το αντιμετωπίσεις.

3 λεπτά ανάγνωση

View details Μωρό & Προστασία από Βρεφικές Αλλεργίες
Άρθρο
Μωρό & Προστασία από Βρεφικές Αλλεργίες

Μωρό & Προστασία από Βρεφικές Αλλεργίες

Θέλω να μάθω περισσότερα για την αλλεργία στα μωρά και τους τρόπους πρόληψης

3 λεπτά ανάγνωση

View details Αλλεργία Μωρού στο Αγελαδινό Γάλα
Άρθρο
Αλλεργία Μωρού στο Αγελαδινό Γάλα

Αλλεργία Μωρού στο Αγελαδινό Γάλα

Το παιδί μου διαγνώστηκε με αλλεργία στο αγελαδινό γάλα. Θέλω να μάθω περισσότερα!

2 λεπτά ανάγνωση

View details Πώς να προσφέρετε μια υγιεινή διατροφή στο παιδί σας
Άρθρο
Πώς να προσφέρετε μια υγιεινή διατροφή στο παιδί σας

Πώς να προσφέρετε μια υγιεινή διατροφή στο παιδί σας

Βοηθώντας το παιδί σας να ακολουθήσει μια υγιεινή διατροφή τώρα, θέτετε τις βάσεις της υγιεινής διατροφής για όλη του τη ζωή.

2 λεπτά ανάγνωση

View details Nestlé & Έρευνα του Μητρικού Γάλακτος
Άρθρο
Nestlé & Έρευνα του Μητρικού Γάλακτος

Nestlé & Έρευνα του Μητρικού Γάλακτος

Η Nestlé είναι δεσμευμένη να ερευνά και να κατανοεί τα οφέλη του μητρικού γάλακτος και του μητρικού θηλασμού

3 λεπτά ανάγνωση

View details Τι σημαίνει «βιολογικό» για το μωρό μου;
Άρθρο
Τι σημαίνει «βιολογικό» για το μωρό μου;

Τι σημαίνει «βιολογικό» για το μωρό μου;

Το ήξερες; Σε μια παγκόσμια έρευνα, το 30% των ερωτηθέντων αναζητούσε στοιχεία βιολογικής γεωργίας όταν ψώνιζε.

3 λεπτά ανάγνωση

View details Πότε θα κοιμηθεί το μωρό μου όλη νύχτα;
Άρθρο
Πότε θα κοιμηθεί το μωρό μου όλη νύχτα;

Πότε θα κοιμηθεί το μωρό μου όλη νύχτα;

Τις πρώτες μέρες στο σπίτι, οι ακανόνιστες ώρες ύπνου του μωρού μπορεί να είναι δύσκολες και εξαντλητικές.

4 λεπτά ανάγνωση

View details Διατροφικές αλλεργίες στα βρέφη: συμβουλές που πρέπει να μάθεις
Άρθρο
Διατροφικές αλλεργίες στα βρέφη: συμβουλές που πρέπει να μάθεις

Διατροφικές αλλεργίες στα βρέφη: συμβουλές που πρέπει να μάθεις

Οι τελευταίες έρευνες για τις διατροφικές αλλεργίες έχουν οδηγήσει σε νέες συστάσεις σχετικά με την εισαγωγή αλλεργιογόνων τροφίμων μόλις τα βρέφη ξεκινήσουν να καταναλώνουν στερεές τροφές.

6 λεπτά ανάγνωση

View details Πώς να αποφύγεις τα λάθη την ώρα του φαγητού
Άρθρο
Πώς να αποφύγεις τα λάθη την ώρα του φαγητού

Πώς να αποφύγεις τα λάθη την ώρα του φαγητού

Είναι εύκολο να υιοθετήσεις κακές συνήθειες όταν ετοιμάζεις το φαγητό του παιδιού σου. Δες πώς μερικές απλές και μικρές αλλαγές μπορούν να κάνουν τα κυρίως γεύματα και τα σνακ πιο υγιεινά.

4 λεπτά ανάγνωση

View details Τα επόμενα βήματα στην περιπέτεια του μωρού με τις στερεές τροφές
Άρθρο
Τα επόμενα βήματα στην περιπέτεια του μωρού με τις στερεές τροφές

Τα επόμενα βήματα στην περιπέτεια του μωρού με τις στερεές τροφές

Τώρα που το μωρό σας έχει έρθει σε επαφή με ορισμένες νέες γεύσεις και υφές, μπορείτε να ξεκινήσετε να διευρύνετε τους γευστικούς του κάλυκες δίνοντάς του να δοκιμάσει μια ποικιλία υγιεινών στερεών

3 λεπτά ανάγνωση

View details Γιατί δεν Τρώει το Μωρό;
Άρθρο
Γιατί δεν Τρώει το Μωρό;

Γιατί δεν Τρώει το Μωρό;

Μια νέα συνήθεια μπήκε στο τραπέζι σου. Το μικρό σου δεν δέχεται να φάει σχεδόν τίποτα από όσα του προτείνεις. Άραγε, υπάρχει κάποιο μυστικό κόλπο;

4 λεπτά ανάγνωση

Γίνε τώρα μέλος και μάθε ό,τι χρειάζεσαι για την εγκυμοσύνη και την ανάπτυξη του μωρού σου.

Club Benefits Icons_1

ΕΜΑΙL για σένα και το μωρό σου

Με περιεχόμενο ειδικά διαμορφωμένο από τους ειδικούς μας, από τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης μέχρι και το τρίτο έτος του μωρού σου.

Club Benefits Icons_2Club Benefits Icons

Συμβουλές μόνο για σένα

Απευθύνσου σε Επαγγελματίες Υγείας μέσω webinars ή ρώτα τη γνώμη του διατροφολόγου μας.

Club Benefits Icons_3Club Benefits Icons

Δωρεάν δείγματα

Επιλεγμένων προϊόντων από την πλουσιότερη σειρά βρεφικής διατροφής στην Ελλάδα.

Club Benefits Icons_5Club Benefits Icons

Διαδραστικές εφαρμογές

Που σε καθοδηγούν κάθε στιγμή σε αυτό το μοναδικό ταξίδι.