Για τον ερχομό ενός μωρού χρειάζεται προετοιμασία. Για δύο μωρά χρειάζεται δύο φορές περισσότερη προετοιμασία! Θα χρειάζεσαι πολύ χρόνο για να τα φροντίζεις, γι' αυτό καλύτερα να μην αυτοσχεδιάζεις. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη.
Κόλπα για τη διαχείριση της καθημερινότητας με δύο μωρά
Η λέξη-κλειδί: Οργάνωση! Αν θηλάζεις, φρόντιζε να σημειώνεις την ώρα θηλασμού κάθε μωρού σε ένα τετράδιο. Αυτός ο πίνακας θα σου χρησιμεύσει επίσης για να σημειώνεις τις ώρες ύπνου, τις κενώσεις, κλπ. Θα είναι κατά κάποιον τρόπο το δεύτερο μυαλό σου! Για τον θηλασμό, υπάρχουν 2 πιθανές μέθοδοι: Να βάζεις και τα δύο παιδιά στο στήθος σου ταυτόχρονα (στην αρχή θα χρειαστείς λίγη βοήθεια, δεν έχεις δυο ζευγάρια χέρια!) ή κανόνισε να εναλλάσσεις με κάποιον τρόπο τα γεύματα ξεκινώντας με τον Ηλία για τον πρώτο θηλασμό και με την Ελένη για τον δεύτερο, ώστε να είσαι δίκαια!
Για να απλοποιηθεί (λίγο) η κατάσταση, επένδυσε σε πρακτικά αξεσουάρ: στεγνωτήριο ρούχων, μία μικρή μπανιέρα, αλλαξιέρα… Κάποια θα πρέπει να τα αγοράσεις διπλά, όπως το ρηλάξ ή το καρεκλάκι, ή με δύο θέσεις, όπως το καρότσι. Σε πολλά μαγαζιά δικαιούσαι ειδική έκπτωση για δίδυμα: Ενημερώσου!
Μην διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια: Από βοηθό μητρότητας, baby-sitter, οικιακή βοηθό… Επίσης μπορούν να βοηθήσουν και οι παππούδες! Και για τα ψώνια, ας είναι καλά το internet και η παράδοση κατ' οίκον. Σκέψου επίσης και την περίπτωση να ανταλλάξεις απόψεις με άλλους γονείς διδύμων. Διότι δεν είσαι μόνο εσύ που αντιμετωπίζεις αυτήν την κατάσταση! Σήμερα, οι γεννήσεις διδύμων είναι πιο συχνές. Ο λόγος; Η χρήση όλο και περισσότερο των μεθόδων τεχνητής γονιμοποίησης, η μητρότητα σε μεγαλύτερη ηλικία… Σίγουρα λοιπόν θα υπάρχουν στον περίγυρό σου γονείς διδύμων.
Σχετικά άρθρα