Μωρό 12-24: Τι είναι η μέθοδος UHT

Τι είναι η μέθοδος UHT

Άρθρο
1 λεπτό

UHT είναι τα αρχικά των λέξεων Ultra High Temperature, δηλαδή μέθοδος υψηλής θερμικής επεξεργασίας. 

Η επεξεργασία αυτή περιλαμβάνει τη θέρμανση του γάλακτος σε υψηλή θερμοκρασία και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ώστε να καταστραφούν όλοι οι πιθανοί παθογόνοι μικροοργανισμοί (η λεγόμενη παστερίωση) ενώ παράλληλα να  διατηρήσει αναλλοίωτα όλα τα θρεπτικά συστατικά και τη γεύση του γάλατος. Ένα γάλα που έχει παραχθεί με τη μέθοδο αυτή μπορεί να διατηρηθεί μέσα σε ειδικές συσκευασίες και να μείνει εκτός ψυγείου εάν και εφόσον δεν ανοιχτεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να χρειάζεται συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα δηλαδή από το φρέσκο γάλα, απλά ικανοποιεί τις ανάγκες πολλών ανθρώπων που θέλουν να αποθηκεύσουν το γάλα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 

Από τον Ιωσήφ Αλεξανδρίδη

Γίνε τώρα μέλος και μάθε ό,τι χρειάζεσαι για την εγκυμοσύνη και την ανάπτυξη του μωρού σου.

Club Benefits Icons_1

ΕΜΑΙL για σένα και το μωρό σου

Με περιεχόμενο ειδικά διαμορφωμένο από τους ειδικούς μας, από τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης μέχρι και το τρίτο έτος του μωρού σου.

Club Benefits Icons_2Club Benefits Icons

Συμβουλές μόνο για σένα

Απευθύνσου σε Επαγγελματίες Υγείας μέσω webinars ή ρώτα τη γνώμη του διατροφολόγου μας.

Club Benefits Icons_3Club Benefits Icons

Δωρεάν δείγματα

Επιλεγμένων προϊόντων από την πλουσιότερη σειρά βρεφικής διατροφής στην Ελλάδα.

Club Benefits Icons_5Club Benefits Icons

Διαδραστικές εφαρμογές

Που σε καθοδηγούν κάθε στιγμή σε αυτό το μοναδικό ταξίδι.