Φρουτοσαλάτα Δενδρολίβανο & Παγωτό
Συστατικά
- 6 μπάλες παγωτό καραμέλα ή όποια γεύση σου αρέσει
- 250 g φράουλες
- 250 g βατόμουρα
- 1/2 πεπόνι
- 3 βερίκοκα
- 1 κλωνάρι φρέσκο δενδρολίβανο
- 30 g ζάχαρη
- 250 ml νερό
Βήμα - βήμα
-
Βήμα 1
Ξέπλυνε το κλωνάρι δενδρολίβανου και αφαίρεσε τα φύλλα. Άφησε το νερό με τη ζάχαρη να βράσει, πρόσθεσε τα φύλλα του δενδρολίβανου και άφησε το εκτός φωτιάς για περίπου 5 λεπτά.
-
Βήμα 2
Πέρασε το από το σουρωτήρι. Πλύνε τα βατόμουρα και τις φράουλες και αφαίρεσε τα κοτσάνια από τις φράουλες. Βγάλε μπαλάκια από το πεπόνι με ένα κουτάλι παγωτού και στη συνέχεια κόψε τα βερίκοκα σε κυβάκια. Σε ένα μπολ, ανακάτεψε όλα τα φρούτα, πρόσθεσε το υγρό με το δενδρολίβανο, ανακάτεψε καλά και άφησε το μείγμα να μαριναριστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
-
Βήμα 3
Μοίρασέ το σε μπολ, πρόσθεσε μία μπάλα παγωτό καραμέλα, ρίξε από πάνω ορισμένα κλωνάρια δενδρολίβανο και σέρβιρε.
-
Πρόταση σερβιρίσματος
Αντικατάστησε το δενδρολίβανο με ένα κλωνάρι φρέσκιας λουίζας ή 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένης λουίζας.