Βελουτέ με σπανάκι και μαλακό κατσικίσιο τυρί
Συστατικά
- 130 g τρυφερά φύλλα σπανακιού
- 2 μικρές πατάτες (περίπου 200 g)
- 1 κύβος ζωμού κότας MAGGI
- 1 κρεμμύδι
- 800 ml νερό
- 100 g φρέσκο κατσικίσιο τυρί
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Πιπέρι
Βήμα - βήμα
-
Βήμα 1
Αφού πλύνεις καλά, καθάρισε και κόψε σε κυβάκια τις πατάτες. Ψιλοκόψε το κρεμμυδάκι και σόταρε το σε σιγανή φωτιά για 3 λεπτά. Πρόσθεσε το σπανάκι ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λεπτά και στη συνέχεια τις πατάτες. Πρόσθεσε πιπέρι!
-
Βήμα 2
Μαγείρεψε μέχρι να αρχίσει να βράζει για 15 λεπτά, με κλειστή την κατσαρόλα. Κόψε το κατσικίσιο τυρί σε μικρά κομματάκια και βάλε το στην κατσαρόλα. Χτύπησε με το μίξερ ή τη ράβδο το περιεχόμενο της κατσαρόλας κι αν χρειαστεί βάλε λίγο αλάτι ή πιπέρι!
-
Βήμα 3
Άδειασε το μείγμα σε ποτήρια ή κούπες. Τοποθέτησε από πάνω ένα κομμάτι κατσικίσιου τυριού σε μέγεθος φουντουκιού και καλή σου όρεξη!
-
Πρόταση σερβιρίσματος
Πρόσθεσε πάνω από τη βελουτέ σούπα σου, νόστιμα καβουρντισμένα αμύγδαλα.