Ντιπ με ντομάτα, κατσικίσιο τυρί και ψημένο κουκουναρόσπορο
Συστατικά
- 100 g φρέσκο κατσικίσιο τυρί
- 1 κύβο MAGGI
- 100 g στραγγιστό γιαούρτι με 0% λιπαρά
- 100 ml συμπυκνωμένο μη ζαχαρούχο γάλα εβαπορέ
- 30 g λιαστές ντομάτες
- 1 κουταλιά της σούπας κουκουναρόσπορο
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
- Πιπέρι
Βήμα - βήμα
-
Βήμα 1
Ζέστανε το τηγάνι και καβουρντίστε τον κουκουναρόσπορο, χωρίς λάδι ή βούτυρο.
-
Βήμα 2
Σε μία μικρή κατσαρόλα ζέστανε το συμπυκνωμένο γάλα σε χαμηλή θερμοκρασία. Πρόσθεσε τον κύβο, στη συνέχεια το κατσικίσιο τυρί και τον κουκουναρόσπορο ανακατεύοντας συνεχώς. Άφησε να κρυώσει.
-
Βήμα 3
Κόψε τις ντομάτες σε κυβάκια και πρόσθεσε τα στο μείγμα μαζί με το γιαούρτι. Άφησε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο.
-
Βήμα 4
Πρόσθεσε τον ψιλοκομμένο βασιλικό και σέρβιρε.
-
Πρόταση σερβιρίσματος
Σέρβιρε το ντιπ με φρεσκοκομμένα μπαστουνάκια λαχανικών, καρότο, αγγούρι ακόμη και ψιλοκομμένο ωμό κουνουπίδι.